Over DesignKaas

Marinde van Leeuwen

DesignKaas is een initiatief van Marinde van Leeuwen – Fontein. Zij komt uit een klein dorp in de buurt van Gouda, waar ook de boerenkaas vandaan komt die voor DesignKaas wordt gebruikt. Zij hoorde van de boeren dat het ambachtelijk maken van kaas een moeilijk en tijdrovend proces is en dat de prijzen onder druk staan. Vanuit haar design en innovatie achtergrond kwam ze op het idee om Dutch Design te koppelen aan Hollandse ambachtelijke kaas. Op deze manier voegt ze nieuwe waarde toe aan een eeuwen oud Hollands product. Een kaasje dat lekker smaakt & smoelt dus!

In haar ideaal is DesignKaas ook bedoeld als platform om samen te werken met andere ontwerpers. DesignKaas biedt getalenteerde ontwerpers de mogelijkheid om hun creativiteit op originele wijze te etaleren.

DesignKaas is afgelopen jaren zowel nationale als internationaal in de publiciteit geweest. Met haar eigen designs heeft Marinde in vakbladen en stijlvolle magazines in o.a. Nederland, Duitsland, China en Japan gestaan. Ook zijn haar kazen geëxposeerd in galerie Moooi van Marcel Wanders, RedDot Design museum en vernissage in Essen  en Basel en in het Oranienbaum paleis in Berlijn op de Dutch Design – Huis van Oranje tentoonstelling met Koningin Beatrix. Het ontwerp van studio Hendrik, dat is geïnspireerd op het schilderij “De bloeiende perenboom” van Vincent van Gogh, is geëxposeerd op de “Feel van Gogh” tentoonstelling in Nanjing, China.

Sinds haar strijd tegen kanker zetten haar broer en zus, Joost en Louise Fontein, het initiatief van Marinde voort met in gedachte de inspiratiebron die zij voor velen was en nog steeds is.

 

 

Handgemaakte relatiegeschenken uit eigen land!
Maak uw keuze en bekijk het assortiment..

MENU